بیماری های جسمی و روحی برای سالمندان مهیا می گردد که عبارت اند از :
از جمله بیماری های شایع در سالمندان است و خطر شکستگی ستون فقرات
به علت فشار و سایر شکستگی های متعاقب ضربه خوردن را افزایش می دهد.
در کهولت، درمان شکستگی و جوش خوردن بین استخوان های شکسته به کندی
صورت می گیرد.
با گذشت عمر، رسوب های ناشی از مصرف چربی ، نمک و قند در عروق باعث
تصلب شرائین می گردد که در سالمندان بسیار شایع است.
در زنان سالمند مسئله یائسگی بعد از ۵۰ الی ۵۵ سالگی اتفاق می افتد که البته عنوان
بیماری را نمی توان به آن اطلاق کرد ولی این پدیده باعث تغییرات هورمونی در زنان سالمند
می گردد که خود تبعاتی در چهره آنان خواهد داشت و با نگرانی های روحی همراه می شود.
این موارد در سالمندان بیشتر شیوع دارد. به طور کلی افزایش مصرف مواد مخدر و دخانیات
با افزایش سن نسبت مستقیم دارد.
کمبود کلسیم و ویتامین ” د “ این بیماری ها نزد افراد سالمند بسیار شایع است .
این بیماری فقط در افراد مسن شایع است. مطالعه ، تحرک بدنی و وضعیت مناسب روحی باعث
عدم ابتلا و یا به تأخیر افتادن در ابتلا به این بیماری می گردد.
این عارضه با لرزش اندام های حرکتی ( دست و پا و گردن ) همراه است و به علت اضمحلال اعصاب
مربوطه روی می دهد که علت عمده آن گذشت عمر و کهولت می باشد .
دانشمندان در مورد علل تکامل جسمی بشر با هم توافق ندارند.در گردهمایی جمعیت پیشرفت
علوم آمریکا که در سال ۱۹۷۴ برگزار شد چهار نظریه ارائه شد :
۱ – اختلال در کنش دستگاه ایمنی
۲ – مکانیسم پیر شدن سلولی
۳ – اختلال در دستگاه غدد مترشحه داخلی
۴ – عوامل توارثی
۵ – نظریه فرسودگی
۶ – نظریه مواد زاید
اکثر دانشمندان معتقدند که پیر شدن با نوع محیطی که ما در آن زندگی می کنیم ( مثلاً هوای آلوده یا تمیز )
و همچنین به طرز زندگی ما ( مثلاً کمیت و کیفیت غذاها ، ورزش کردن و … ) بستگی دارد.
ساده ترین راه برایتعریف سالمندی عبارت است از شمردن تعداد سال هایی
که از بدو تولد طی شده است. به طور کلی۶۵ سالگی را آغاز پیری تعیین
می کنند. در مورد بعضی اشخاص، انتقال به تدریج انجام می گیرد، حال آنکه در مورد
بعضی دیگر انتقال از دوره ای به دوره دیگر به سرعت و همراه با صدمات روحی به وقوع
می پیوندد. در خصوص شخصی که بالاجبار بازنشسته شده است ، شصت و پنجمین
سال زندگی ممکن است به معنای ورود ناگهانی به دوره پیری تلقی شود. درسایر موارد
پیر شدن با ملایمت پیش می آید ، مثلاً از طریق موهایی که سفید می شوند ، کودکانی
که از کانون خانواده جدا می شوند، دوستانی که فوت می شوند و … در جامعه ما
سن ۶۵ یا ۷۰ سالگی آغاز سالمندی را مشخص می کند، زیرا با سن بازنشستگی
مطابقت دارد. بنابراین ورود به دوره سالمندی را تا اندازه ای قانون معین می کند .
چون سن قراردادی و اجباری بازنشستگی ، که معمولاً ۶۵ سالگی است- گاهی می تواند
تا ۷۰ سالگی ادامه یابد. البته بعضی اشخاص لااقل از نظر قانون دیرتر از دیگران پیر می شوند.
با توجه به پراکندگی زیاد سنینی که در دوره موسوم به سالمندی است ،
می توان افراد سالمند را به دو گروه تقسیم کرد: سالمند جوان و سالمند واقعی
تَزریق یا انژکسیون در پزشکی به معنی روشی جهت وارد کردن داروهای مایع (آمپول)
یا واکسن به داخل بدن با استفاده از سرنگ و سرسوزن تیز است.
بافت زیر جلدی (Subcutaneous) یک بافت هم بند شل غنی از بافت چربی با خونرسانی
کم بوده وبه همین دلیل معمولا سرعت جذب دارو در آن طولانی تر از عضله است (۲۰ تا ۳۰
دقیقه در مقابل ۵ تا ۱۰ دقیقه در تزریقات عضلانی) البته برخی از داروها سرعت جذبشان
از بافت زیر جلدی برابر با عضله است (نظیر هپارین ) .
برای تزریقات S.C معمولا از سرنگهای ۲ میلی لیتر یا کمتر و سر سوزن نمره ۲۴ تا ۲۶ و
با طول ۱٫۵ سانتیمتر استفاده می شود . تزریقات S.C را می توان در هر نقطه ای انجام داد (نظیر بی حسی های موضعی ).
ولی محلهای رایج قسمت فوقانی خارجی بازو , جلوی ران , روی شکم و روی کتف ها می باشد .
همانند تزریقات عضلانی بایستی در S.C نیز قبل از تزریق آسپیراسیون انجام شود (بجز در مورد هپارین) .
روش کار بدین ترتیب است که چینی از پوست محل با انگشتان یک دست گرفته و بلند شده
و سپس سوزن با زاویه ۴۵ تا ۹۰ در جه زیر جلد وارد و پس از آسپراسیون می شود
حدود ۲ میلی لیتر است و نبایستی بیش از ۵ میلی لیتر تزریق شود .
از تزریقات داخل جلدی (Intradermal) برای تست های آلرژیک , برخی از واکسیناسیونها و نیز
بررسی پاسخ سیستم ایمنی (anergy screen) استفاده می شود و معمولا سرنگهای یک میلی لیتر
مدرج (نظیر سرنگ توبرکولین) با سر سوزنهای نمره ۲۵ تا ۲۷ بکار برده می شود و اکثرا در سطح
فلکسور ساعد (حدود ۱۰ سانتیمتر پایینتر از شیار آرنج ) انجام می شود .
کار بدین ترتیب است که پوست محل با الکل پاک شده و سپس سوزن با زاویه ۱۵ درجه و به میزان
۲ تا ۳ میلیمتر داخل درم شده به آرامی تزریق
می شود که به صورت یک عدس برآمده می شود .
در پایان بدون ماساژ سوزن خارج می شود و یک دایره به قطر یک سانتیمتر دور آن کشیده
و ساعت و تاریخ تست نوشته می شود .
نکته – در تمامی تزریقاتی که سوزن به طور مایل وارد پوست می شود بایستی سوراخ سر سوزن به طرف بالا باشد .
رایجترین نوع تزریق آمپول به بیمار معمولاً به شیوه تزریق ماهیچهای است. هنگامیکه دارو جذب
گوارشی ندارد یا به آن آسیب میزند یا پس از جذب در کبد به مقدار زیاد تخریب میشود مجبور به استفاده از روش تزریق هستیم.
در بین روشهای مختلف تزریق چنانچه مقدار دارو زیاد باشد و یا بافتهای سطحی را تحریک کند
و یا احتیاج به جذب سریعتر باشد آن را داخل ماهیچه تزریق میکنند .
معمولاً سرنگ ۲ – ۵ میلی لیتری بکار میرود. شماره و طول سوزن بسته به نوع ماهیچه؛
محل تزریق یا میزان بافت چربی که ماهیچه مورد نظر را پوشانیدهاست و سن بیمار متفاوت میباشد.
برای تزریق در ماهیچه سرینی (گلوتئال) معمولاً از سوزن شماره ۲۰ – ۲ استفاده میشود و
برای تزریق در ماهیچه دالی معمولاً از سوزن شماره ۲۳ – ۲۵ استفاده میشود .
حدود ۵-۸ سانتی متر پایین تر از کرست ایلیاک خواهد بود که به دو روش مشخص میگردد.
یک لب باسن را با خطوط فرضی به چهار قسمت تقسیم کنید در این هنگام شما با لمس
کرست ایلیاک از انتخاب محل صحیح تزریق که به اندازه کافی بالا میباشد مطمئن شدهاید.
انتخاب محل تزریق بدون لمس کرست ایلیاک روش مطمنی نخواهد بود.این عضله در کودکان
کم تر از ۲ سال به دلیل عدم تحرک کافی مکان مناسبی جهت تزریق نمیباشد و احتمال
آسیب به اعصاب سیاتیک این نواحی وجود دارد.
برای تعیین محل برروی این ماهیچه در بیمار میباید کف دست خود را بر روی تروکانتر
بزرگ قراردهید به طوری که انگشتان وی متوجه سر بیمار باشد. معمولاً دست راست برای
ران چپ به کار رفته و از دست چپ برای ران راست استفاده میشود.
انگشت سبابه بر روی بر جستگی فوقانی قدامی استخوان نشیمنگاهی قرار گرفته و انگشت
میانی دست به طرف عقب کشیده شود به طوری که لبه کرست ایلیوم را لمس کنید سپس
با انگشت خود به باسن آن فشار میآورد.
محل در این حالت مرکز مثلثی خواهد بود که با انگشت سبابه؛ میانی و لبه کرست
ایلیاک تشکیل شدهاست. این محل برای کودکان و بزرگسالان قابل استفاده میباشد.
بیمارمی تواند در وضعیت به پشت خوابیده قرارگیرد در این حالت بهتر است زانوها و لگن خم
شده باشد تا ماهیچه مربوطه شل شود حجم قابل تزریق ۱ – ۵ میلی لیتر میباشد.
ثلث این ماهیچه محل مناسبی برای تزریق خواهد بود که با تقسیم فاصله بین تروکانتر بزرگ
و برجستگی خارجی زانو به سه قسمت و انتخاب ثلث میانی آن به دست میآید. این محل
برای کودکان و بزرگسالان مورد استفاده میباشد بیمار میتواند در وضعیت خوابیده به پشت یا نشسته قرار گیرد.
سطح خارجی این ماهیچه اغلب برای تزریق واکسن استفاده میشود.
این ادعا به این نکته بستگی دارد که چه چیزی در غذا یا نوشیدنی ما وجود دارد؟
یک بررسی جدید تایید میکند که شیرین کنندههای مصنوعی به تنهایی نمیتوانند
سبب افزایش قند خون شوند.
مغذی (مصنوعی)، قند خون را افزایش نمیدهند، اما هنوز مطالعه و تحقیق گستردهای
در این رابطه وجود ندارد.
به علاوه، در بسیاری از مطالعات گذشته تنها در مورد اثرات شیرین کنندههای مصنوعی
هنگامی که با غذا خورده شود، توجه شده است. بنابراین اگر در مورد شیرین کنندههای
مصنوعی به تنهایی مطالعه شود، نتیجه قابل اعتمادتر خواهد بود.
شیرین کنندههای مصنوعی بین بسیاری از افراد محبوب هستند. تولید کنندگان این محصول،
یک طعم شیرین را بدون اضافه کردن کالری یا کربوهیدرات زیاد تهیه میکنند که میتواند
به طور خاص برای افراد مبتلا به دیابت مهم باشد.
۲۰۰ درصد و در بزرگسالا ۵۴ درصد افزایش یافته است. برای مثال در آمریکا، از هر ۴ کودک،
۱ نفر و از هر ۵ بزرگسال، ۲ نفر به طور منظم از این شیرین کنندههای مصنوعی استفاده میکنند.
۸ نوع شیرین کننده مصنوعی مجاز در غذاها وجود دارد که شامل ساخارین، آسپارتام، استویا
(Stevia) و سوکرالوز هستند.
گروه دیگری از شیرین کنندهها که در برخی غذاهای با برچسب بدون قند یافت میشود، “الکل قند”
نام دارد. این قند حاوی سوربیتول، مانیتول، زایلیتول، ایزومالت و نشاسته هیدروژنه است.
الکل قند در این مطلب گنجانده نشده است.
شرکت کننده داشت. اکثر آنها سالم بودند، ۶۹ نفر مبتلا به دیابت نوع ۲ بودند و وضعیت سلامتی
۱۵۰ نفر ناشناخته بود.
در این بررسی تنها بر روی شیرین کنندههای طبیعی بدون غذاها و نوشیدنیهایی که حاوی
کالری هستند، مطالعه به عمل آمد. نویسندگان این مطالعه به این نتیجه رسیدند که شیرین کنندههای
مصنوعی بر روی سطح قند خون بدن اثر نمیگذارند. اگر شما نگران افزایش قند خون خود هستید،
شیرین کنندههای مصنوعی به تنهایی میتوانند بی خطر باشند. اما این بدین معنی نیست که شما
میتوانید غذاها و نوشیدنیهایی را مصرف کنید که حاوی این شیرین کنندهها هستند.
در مورد غذاها و نوشیدنیهای بدون قند تصورات غلط فراوانی وجود دارد. بزرگترین تصور غلط این
است که شما میتوانید بدون هیچ عواقبی، این مواد غذایی را مصرف کنید زیرا فاقد قند هستند.
اما در واقع این غذاها حاوی کربوهیدرات، چربیها و پروتئین هستند که همه اینها میتوانند بر قند خون
تاثیر بگذارند. همچنین همه این مواد غذایی حاوی کالری هستند که میتوانند باعث افزایش وزن شوند.
بنابراین این نوع مواد غذایی برای افراد مبتلا به دیابت توصیه نمیشود.
برخی از مردم میگویند که شیرین کننده های مصنوعی بر روی قند خون تاثیر میگذارند. اما مهم این است
که چه چیز دیگری با شیرین کننده مصنوعی مصرف شده است.
کافئین موجود در قهوه بالا برود. همچنین افرادی که قهوه را با شیر یا خامه مصرف میکنند، کربوهیدرات
موجود در شیر نیز میتواند قند خون را افزایش دهد.
همچنین توجه داشته باشید که قند الکل در این مطلب گنجانده نشده است و مردم باید از مشکلات ا
حتمالی گوارشی مرتبط با این شیرین کنندهها آگاهی داشته باشند. اگر این قند در مقادیر بالایی خورده
شود میتواند باعث ایجاد گاز معده، نفخ و اسهال شود.
اکسی توسین و پروستاگلاندین میکند. ترشح این دو هورمون باعث تحریک رحم و باز
شدن دهانه آن میشود. در این زمان است که انقباض زایمان شکل میگیرد. دردهای
نیز ناشی از انقباضات ماهیچههای رحم و فشار روی دهانۀ رحم است. این انقباضات
که با درد همراه است علامتی است که نشان میدهد زمانش فرا رسیده است.
برای بیشتر زنان، انقباض در هفته چهلم بارداری آغار میشود. انقباضات زایمان
که قبل از هفته ۳۷ بارداری اتفاق میافتند ممکن است نشانه زایمان زودرس باشد.
انقباضات قسمت بالایی رحم را فشار میدهد تا جنین را به قسمت پایینی و کانال
زایمان انتقال دهد. همچنین باز شدن دهانه رحم برای خروج بچه میشود.
احساس انقباض حسی شبیه یک موج دارد. درد به آرامی آغاز میشود و به رفته
رفته بیشتر شده و به اوج خود میرسد و در نهایت از بین میرود. اگر شکم خود را در زمان
انقباض لمس کنید، سفت است.
یکی از علائم انقباضات زایمان فاصله زمانی بین آنهاست. این دردها ممکن است در ابتدا با
فاصله های ۵ دقیقهای شروع شود و به مرور زمان فاصله بین آنها کمتر میشود. میزان درد
نیز به مرور بیشتر میشود.
علائم دیگری برای رسیدن زمان زایمان وجود دارد:
ممکن است لکه صورتی رنگ یا موکوس خونی ببینید.
احساس پایین آمدن بچه در شکمتان داشته باشید.
احساس چکیدن مایع از واژن یا پاره شدن کیسه آب.
شروع انقباضات رحمی که زمان را نشان میدهد در هر مادر بارداری متفاوت است.
این درد ها معمولا از پایان هفته ۳۷ شروع شده و ممکن است تا آخر هفته ۴۰ بارداری نیز ادامه
داشته باشد. انقباضات رحمی معمولا در دوران بارداری حس میشوند اما لزوما با درد همراه
نیستند. با توجه به سن بارداری خود، دو هفته پیش از زمان زایمان خود انتظار انقباضات زایمان
را داشته باشید. با توجه به ویژگیهایی که انقباضات و انقباضات دیگر دارند، تفاوت این
دو را تشخیص خواهید داد.
انقباضات برکستون هیکس یا انقباضات کاذب:
انقباضات برکستون هیکس یا انقباضات کاذب که به طور معمول در سه ماهه آخر بارداری احساس
میشوند، نوعی از انقباض هستند که به شما این حس را منتقل میکنند که زمان زایمان نزدیک
است. با اینکه این نوع از انقباضات همانند انقباضات واقعی زایمان به نظر میرسند اما باعث باز
شدن سرویکس و منجر به نمیشوند. این انقباضات که معمولا نامنظم هستند، بیشتر
بعد ازظهرها و زمانی که یک روز پر فعالیت داشتهاید، به سراغتان میآیند. هرچه به زمان زایمان
نزدیکتر شوید، میزان این انقباضات بیشتر میشوند.
وقتی انقباض برکستون هیل را حس میکنید در شکم خود احساس سفتی خواهید داشت.
معمولا این انقباضات دردناک نیستند اما گاهی با درد نیز همراه میشوند.
انقباضهایی میآیند و میروند
انقباضهایی که شدت نمیگیرند و فواصلشان به هم نزدیک نمیشود
انقباضاتی که وقتی حالت بدن را تغییر میدهید یا مثانه تان خالی میشود از بین میرود.
و باعث ایجاد روحیه مثبت در کارمندان و مشتریان می شود
نادیده گرفتن میزان تاثیر تمیز کردن محیط کار بر کارمندان
هم در دراز مدت و هم در کوتاه مدت قابل بررسی است
در ادامه مطلب در هومینو به بررسی این تاثیرات می پردازیم :
روحیه کارمندان و مشتریان
کارمندانی که به محیط کارشان افتخار می کنند بیشتر راغب به تمیز کردن و منظم بودن میز کار خود هستند
و روی میز کار آنها مدارک و کاغذ های پوشه بندی شده بیشتر به چشم می خورد
جالب است بدانید که تمیز بودن محیط کار مشوق کارمندان برای افزایش روحیه کار تیمی است
تمیز کردن محل کار و تمیز بودن آن نشان دهنده حرفه ای بودن همان محل است
بدین معنی است که توجه همه جانبه سازمان به جزییات و نظم محیطی علاوه بر نظم سازمانی برقرار است
تمیز نبودن و بی نظمی محیط کار بیانگر عدم رضایت و عدم اهمیت آن محیط برای افرادی است
که در آنجا مشغول فعالیت اند و متعاقبا به مشتری نیز همین حس ها انتقال می یابد
کثیف بودن و بی نظمی در محیط کار می تواند بر سلامت کارکنان و مشتریان
و حتی مدیران نیز تاثیر نامطلوب بگذارد
به طور مثال باقی ماندن غذا ها در یخچال احتمال مسمومیت را در محیط کار بالا میبرد
یا به جا ماندن وسایل و اشیا در کف محل کار سبب زمین خوردن افراد می شود
و با ریخته شدن مایعات روی زمین و ماندن آن مایعات در کف زمین احتمال لیز خوردن و شکستگی دست و پا افزایش می یابد
و می بایست سریعا خشک شود به تمیز کردن محل کار پرداخت تا از بروز چنین مشکلاتی جلوگیری به عمل آید
همچنین تمیز نبودن محیط سبب کاهش کیفیت هوا در محیط کار خواهد شد
و زمینه ساز بروز بیماری های تنفسی و به خطر افتادن سلامت کارمندان خواهد شد
تمیز کردن محیط کار سبب بالا رفتن بهره وری و سود دهی شرکت می شود
زیرا استرس و اضطراب محیطی را پایین می آورد و سبب نظم بخشی به محیط می شود
در نتیجه آرامش ذهنی و تمرکز کارکنان را میسر می سازد و بهره وری را بالا میبرد
از طرف دیگر نظم بخشی به محیط سبب دسترسی آسان کارمندان به وسایل و بخش های مختلف شرکت می شود
و سبب صرفه جویی در زمان خواهد شد و نتیجتا فعالیت بیشتری در زمینه تخصصی شرکت انجام می شود
و سود دهی شرکت بالاتر می رود