هنگامی که یک لیتر آب مایع حرارت داده میشود به دلیل انبساط حجمی بالای آب ,
به ۱۷۰۰ تا ۳۴۰۰ لیتر بخار آب تبدیل میشود….
حال اگر ما آب در ماهیتابه حاوی روغن مشتعل بریزیم, آب به زیر روغن رفته
و در کسری از ثانیه به انبوهی از بخار تبدیل شده و به یکباره کل روغن مشتعل
به اطراف پرتاپ کرده و کل قطرات روغن در اثر تماس با اکسیژن و
حرارت شعله ور شده ….
بنابراین بهترین کار در زمان شعله ور شدن روغن درون ماهیتابه این است
که در آن ماهیتابه یا یک دستمال نمدار را روی ماهیتابه بگذاریم و شعله
اجاق را خاموش کنیم
اگر آتش از ظرف بیرون زده بود، با استفاده از جوش شیرین یا ضد
آتش های مخصوص روغن، آن را خفه کنید.
۷ نکته برای پیشگیری آتشسوزی
برای پیشگیری از آتشسوزی و سوختگی در آشپزخانه نکات زیر را رعایت کنید:
۱) هنگام پخت غذا در آشپزخانه حضور داشته باشید و آشپزخانه را
به مدت طولانی ترک نکنید. حضور در آشپزخانه هنگام پخت غذا
علاوه بر اینکه از وقوع خطر جلوگیری میکند سبب میشود در صورت
وقوع حریق، شعلهها را در همان لحظات ابتدایی خاموش کنید.
اگر به هر دلیلی میخواهید برای مدتی آشپزخانه را ترک کنید
شعلهها را خاموش کنید.
۲) وسایل و اشیای آتشگیر مانند دستمالهای آشپزی، حولهها و
ظروف پلاستیکی را از منابع حرارتی به خصوص اجاق گاز دور نگه دارید.
۳) اجاقگاز و سطوح اطراف آن را همیشه تمیز نگهدارید.
۴) هنگام آشپزی و قراردادن و برداشتن ظروف در فر یا روی شعله
اجاقگاز از دستگیره و دستکشهای پارچهای استفاده کنید. دستکشهای
گشاد باعث سوختگی میشوند. در صورت سوختن دست، دستتان را
سریع از حرارت دور کرده و در آب سرد قرار دهید. در موارد
شدیدتر از پماد سوختگی استفاده کنید و با مراجعه به پزشک،
درمان دارویی انجام دهید.
۵) دسته قابلمهها و ظروف روی شعله اجاقگاز را طوری قرار
دهید که روی شعلههای دیگر قرار نگیرد و همچنین در حالتی نباشد
که بچهها به آن دسترسی داشته باشند.
۶) برای پیشگیری از سوختگی با آب، درجه آب گرم را طوری
تنظیم کنید که باعث سوختگی نشود.
۷) اگر سیگار میکشید بهتر است هرچه زودتر آن را ترک کنید
و تا آن موقع ته سیگار را قبل از قراردادن در سطل زباله با آب خاموش کنید!